T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / YERKÖY - Hüseyin Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hüseyin Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
03545162475
Belgegeçer
03545160197
WEB
https://yerkoyihl.meb.k12.tr
Adres
60 Evler Mah. Hatip Sk. No1 Yerköy/YOZGAT
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı ruh ve beden bütünlüğü içinde yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, Manevi değerlere sahip, vatanını milletini insanları seven, toplumla barışık örnek bireyler yetiştirmektir.İmam-Hatip Liseleri Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı Orta Öğretim Kurumlarıdır.Hem mesleğe, hem de yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uygular.Lise seviyesinde genel ve mesleki öğ­renim görmüş elemanlar yetiştirir.İlköğretim Okullarının 8. sınıfından mezun olan her öğrenci İmam-Hatip Liselerine kayıt yaptırabilir.İmam-Hatip Liselerinde meslek derslerinin yanında, genel liselerde okutulan bütün dersler okutulmaktadır
Misyon
Akla ve bilime dayalı bir din anlayışının Türkiye için gerekli zihniyet değişikliğinin gerçekleşmesine yardımcı olabileceğine inanırız.Düşünen, sorgulayan, inancını aklıyla bütünleştiren öğrencilerin yetişmesine hizmet edecek yöntemlerin geliştirilmesine çalışırız.Din Öğretiminde belletici ve baskı altına alıcı bir yaklaşımı değil, konuları çözümleyici ve yorumlayıcı bir yaklaşımı benimseriz.Din Öğretiminde dinin bütünleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmaya çalışırız.Din öğretiminde kavram kargaşası ve kavram belirsizliğini giderecek bilimsel çalışmalar üretiriz.Sağlıklı bir din anlayışının kaliteli bir eğitim-öğretim sürecinden geçtiğine inanırız.Din öğretiminde sorunlara aceleci çözümlerle yaklaşmamaya çalışırız. Din öğretiminde oku, düşün ve anla prensibini benimseriz. Niteliğin, nicelikten üstün olduğuna inanırız ve enerjimizi olumlu alanlarda ve insanlığa hizmet için harcarız.
Başarılar
2016-2017 eğitim-öğretim yılında üniversiteye toplamda 20 öğrenci yerleştirerek %65 olmuştur.
Öğretmen :19
Öğrenci :65
Derslik :19
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :900
Yemekhane :2
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim ve MEB Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi
Saatler
08:30 - 15:40
Isınma
Kalorifer (doğalgaz)
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Ulaşımı ilçe merkezinden şehir içi dolmuşlarla kolaylıkla sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe merkezinde, il Merkezine 40 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Diğer Hususlar
Okulumuz 2021-2022 Eğitim öğretim yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan proje okul olmuştur. Sınavlı ve Sınavsız erkek öğrenci kabulü yapılmaktadır. Erkek öğrenci pansiyonumuz mevcuttur.
Yazdır